pirmdiena, 2010. gada 30. augusts

Ķirbji

Pie mums šobrīd iegādājami sekojošu šķirņu ķirbji:

Marina di Chioggia - Habarda grupa. Tumši zaļš vai gaiši zaļš izskatīgs ķirbis ar grubuļainu mizu un koši oranžu mīkstumu. Ļoti garšīgs. Smags, jo mīkstums ir diezgan blīvs un ļoti sulīgs. Sula īpaši garda, nevajag uzlabot ar citām sulām vai sīrupiem. Satur daudz želatīna un stērķeles (cietes), tāpēc rīvēts noder kā saistviela, pievienojot kotlešu gaļai un pankūku mīklai. Mīkstums blīvs, salds, satur daudz organiskā želatīna. Mizu var kaltēt, lietot kā pārtikas piedevu. Habarda ķirbju grupa ir šķirnes ar augstu želatīna saturu. Bez visām ķirbjos esošajām vielām un minerāliem, tajās ir ļoti daudz želatīna, kas tik ļoti vajadzīgs kauliem, nagiem un saistaudiem. Šajos ķirbjos salīdzinoši maz ir sulas. Vēlams lietot svaigu, mizu kaltē un pulveri pievieno ēdienam. Vidēji viens ķirbis 7-8kg.


Austrālijas sviesta: 4-5kg. Krāsa dzeltenīga. Mīkstums ļoti biezs, blīvs, salds, kraukšķīgs. Satur pārtikas želantīnu. Ideāls podiņš pildījumiem, cepšanai. Garšīgs salātos. Var audzēt uzsietu. Riekstu ķirbju grupa: Riekstu ķirbju grupai pieskaita ķirbjus ar blīvu, stingru, kraukšķīgu mīkstumu. (Tā saucamos graužamos ķirbjus). Ķirbju mīkstums ir salds. Tas var būt graudains, kā arī blīvs. Garša atgādina riekstu kodolu garšu, dažiem ķirbjiem tā vairāk līdzinās burkānu konsistencei. Šādi ķirbji labi garšo svaigi, nelielās formas ļauj tos izmantot cepšanai, pildīšanai. Ķirbja sula ir piesātināta, salda .

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru