otrdiena, 2010. gada 24. augusts

Par EKOFERMU


Labdien!
Laipni lūdzam mūsu nelielās ekofermas blogā.
Mūsu ferma atrodas Vidzemē, netālu no jūras. Tuvākajā apkārtnē ir fantastiski meži un smaržīgas pļavas, graudu sējumi un dārzeņu lauki. Tāda ir arī mūsu ferma. Mēs visu audzējam paši. Nu vismaz cenšamies izaudzēt pēc iespējas visu.
Dažkārt daba ir ļoti dāsna un mūsu raža ir lielāka nekā spējam paši patērēt. Tad piedāvājam šos fermas labumus arī citiem, tiem, kam nav iespēja izaudzēt pašiem, bet tomēr gribas baudīt ekoloģiski tīrus produktus.
Mūsu piedāvājums ir mainīgs, daudzkārt tas ir atkarīgs no gadalaika un laika apstākļiem, no zemes dāsnuma un no fermas dzīvo radību vēlmēm. Tomēr, gribam, lai jūs zināt, katrs piedāvājums ir ļoti īpašs, jo šī nav rūpnieciska ražošana, bet katrs dārzenis ir fermera gādīgo roku sēts, stādīts, ravēts, aprušināts un nogādāts pēc tam no lauka uz apcirkņiem. Katra ola no vistas ir īpaša, tās nav standarta vienādos izmēros, jo vistas ir dažādas un dodas pastaigās ārā, kur meklē kukaiņus, zālīti, saņemot kā piebarojumu pašu audzētos graudus un dārzeņus.
Arī mūsu truši pārtiek tikai no siena, pašu dārzeņiem un pašu graudiem.
Tā paiet fermera pavasaris, vasara un rudens – gādājot, lai fermas apcirkņi pildītos ar darba augļiem.
Dažkārt nav iespējams realizēt visu uzreiz, tad fermeris ķeras pie ziemas krājumu gatavošanas. Burciņās nokļūst vasaras saules siltumu uzņēmušās bietes, apsauļotie ķirbji un kabači, zemes valgumā piebriedušie burkāni, sulīgi āboli u.c.
Vasarā fermeris dodas arī pastaigā pa smaržīgām pļavām. Tad fermera grozā nonāk dazādas pļavas zāles, kuras ēnā izžūst un tiek fasētas garšīgos un aromātiskos tēju maisījumos. Šāda tēja ir neaizvietojama no rīta mundrumam, pēc nogurdinošas darba dienas relaksācijai, kā arī kad viltīgie pavasara/rudens vēji sapūš kaklu, kad veidojas aizsmakums.
Katrs piedāvājums ir individuāls, tāpēc šis nav interneta veikals. Šī ir mūsu ekofermas virtuālā pasaule, kurā varat iepazīties ar piedāvājumu un sazināties ar mums, lai iegādātos to, ko sirds kāro.
Mūsu epasts: madejsetinbox.lv vai tālr. 29454539

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru